Tips voor het plaatsen van uw deurlijst

16 jan

Deurlijsten en sierlijsten zijn het hulpmiddel om uw deur een fraai en stijlvol aanzicht te geven wat past binnen uw interieur. Een deurlijst helpt u bij het creëren van een authentieke afwerking van uw deur, maar wat is nou echt handig om te weten tijdens en voor het plaatsen van uw deurlijst.

 

Het juiste type deurlijst kiezen.

 

Zoveel mensen als er lopen, zoveel verschillende smaken en meningen zijn er ook bijna. Elk mens is anders en zo is elke woning ook anders, de één houdt van een wat meer moderner interieur en de ander heeft liever een retroachtige look. Daarom is het van belang goed na te denken over de stijl die u in uw huis heeft of graag zou willen hebben want hiermee kan u ook de stijl van uw deurlijst bepalen. Als u erachter bent welke stijl binnen uw huis past is het ook van belang om in het hele huis dezelfde stijl te blijven gebruiken voor een samenvoegend geheel.

deurlijst

Een deurlijst wordt pas echt afgemaakt met een bijpassende neut en hoge plinten.

De deurlijst installeren

Een deurlijst bestaat uit een aantal onderdelen namelijk de bovenzijde, de linkerzijde, de rechterzijde en dan kunt u er hiernaast ook nog voor kiezen om er een bijpassende neut bij te nemen. Het is van belang dat u bij het afzagen van de drie onderdelen altijd een ruime marge speling erbij neemt, de marge kunt u eenvoudig met een potlood aftekenen. Zaag de drie onderdelen op de juiste maten en dan kunt u bezig met het daadwerkelijke installeren. Het installeren kan eenvoudig worden gedaan met behulp van spijkers en een hamer, hierbij kunt u het beste eerste de zijkanten losjes vasttimmeren zodat u deze later nog iets kan verschuiven. Timmer hierna de bovenkant vast en doe dit vervolgens ook met de zijlijsten.

Deurlijst afwerken

Voor het mooiste resultaat is het van belang om de deurlijst ook goed af te werken, dit betekent de spijkers verbergen en de lijsten eventueel nog een likje verf geven. De spijkers kunt u het makkelijkst met een drevel in het hout kloppen en vervolgens de spijkergaten plamuren en lichtjes opschuren. Voordat u begint met verven zult u ook de deurlijst in het geheel iets op moeten schuren.

Na een goede afwerking is uw deurlijst daadwerkelijk af en kunt u gaan genieten van uw eigen authentieke deurlijst.

*Laatste tip

Kijkt u voor authentieke en originele deur- en sierlijsten eens op www.mooiedeurlijsten.nl. De inspiratie voor hun deurlijsten komt rechtstreeks uit villa’s van de jaren ’30.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.