Welke vloer past bij mijn woning?

30 mrt

Het leggen van een nieuwe vloer doe je niet alle dagen. Het is een beslissing die je neemt voor een heel lange tijd. Ga daarom goed na wat de mogelijkheden zijn, informeer je goed over de verschillende materialen en ga vooral niet overhaast te werk. We geven je alvast een paar tips mee die jou helpen beslissen.

De stijl van je huis

Uiteraard is de stijl van je huis belangrijk bij het kiezen van een vloer. Een super modern huis vraagt ook een trendy hedendaagse vloer. Ga je een oud karaktervol huis renoveren, dan kan je best die ouderwetse stijl doortrekken in je vloer. Heb je daarentegen een huis waarmee je alle kanten op kan qua stijl, ga dan voor een min of meer neutrale vloer. Bedenk ook dat je door de jaren heen wel eens zou kunnen veranderen van stijl van je meubels. Kies in die functie dan ook je vloer.

Het budget

Een vloer is een hele hap in het budget en je investeert tenslotte ook voor een heel lange tijd. Natuurlijk kies je dan voor een vloer die past binnen je budget. Maar tegenwoordig zijn er in alle materialen wel dure en minder dure vloeren, dus met wat rondkijken vind je vast en zeker wel de gepaste vloer.

De samenstelling van het gezin

De keuze van je vloer is ook afhankelijk van de samenstelling van je gezin. Heb je nog jonge kinderen, ga dan voor gemakkelijk te onderhouden bevloering. Kies dan zo veel mogelijk tegels in ruimten waar er gemorst zal worden (keuken en eetkamer bijvoorbeeld). Maar ga voor zachtere vloeren waar de kleine kinderen spelen (slaapkamer en woonkamer bijvoorbeeld). Zijn de kinderen het huis uit en ben je al wat op leeftijd, dan mag je best kiezen voor veel hout of parket. Rustige mensen dragen ook meer zorg voor hun vloeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.